Aantal startende schilders neemt af.

Het totaal aantal startende bedrijven overtreft nog altijd het aantal stoppers. Toch zijn het afgelopen jaar aanzienlijk minder bedrijven begonnen dan het jaar ervoor. En in de met name de gespeciliseerde bouwbedrijven neemt het aantal starters af

 

Onderzoeksbureau Statline meldt dat in 2012 meer bedrijven werden opgericht dan opgeheven. Het aantal bedrijven in Nederland stijgt nog steeds, al sinds de meting is gestart in 2007. Maar het aantal oprichtingen lag met 144 duizend wel flink lager dan in 2011 (162 duizend). Tegelijkertijd is het aantal opheffingen in 2012 toegenomen tot ruim 97 duizend.

 

Grootste daling

De meeste starters gingen aan de slag in de bouw, handel en zakelijke dienstverlening, maar dit zijn ook de branches met de meeste opheffingen.

 Alle branches laten in 2012 een afname zien van het aantal oprichtingen. In totaal werden 12 procent minder bedrijven opgericht dan in 2011. De bouw kende, volgens Statline, de grootste daling met 20 procent. Onder de zelfstandige specialisten zoals stukadoors, loodgieters, schilders en glaszetters was de afname het grootst. De daling van het aantal starters in de logistieke sector was in 2012 het kleinst.

 

Bron: www.schildersvak.nl