DOOR VAKLIEDEN... VOOR VAKLIEDEN...
DOOR VAKLIEDEN... VOOR VAKLIEDEN...
DOOR VAKLIEDEN... VOOR VAKLIEDEN...
DOOR VAKLIEDEN... VOOR VAKLIEDEN...

Geen naheffing voor schilders

Schilders, bouwvakkers en stukadoors hoeven geen naheffing van de belastingdienst te verwachten. Dat concludeert salarisverwerker CBBS na berekeningen. Dat heeft vooral te maken met het vakantiebonnensysteem dat in de bouw nog gehanteerd wordt.

 

 

De mededeling van Staatssecretaris Wiebes dat miljoenen Nederlanders nog een naheffing over 2013 te wachten staat heeft to veel onrust en vragen geleid. Ook bij het CBBS kwamen de vragen binnen. Na berekenignen heeft de Haagse salarisverwerker goed nieuws: schilders zullen niet hoeven bij betalen.

 

Het CBBS:

In het algemeen kan gesteld worden dat medewerkers die ofwel hun vakantiegeld direct afrekenen bij het brutoloon, ofwel onder een zogenaamd vakantiebonnen of verlofwaarde systeem vallen, de dans ontspringen. In beide gevallen wordt het vakantiegeld (of de verlofwaarde) bij het zogenaamde tabelloon geteld in de periodieke loonberekening. Door deze rekenmethode zal er in de meeste situaties geen naheffing volgen. Overigens is het goed te melden dat er een aanslaggrens in de inkomstenbelasting is van €45 voor het jaar 2014. In het kleine geval dat een werknemer bijvoorbeeld €3 terug moet betalen, dan zal dit niet nageheven worden.

 

Een deel van de berekeningen heeft het CBBS op de eigen website gezet. Die zijn hier in te zien.

- See more at: http://www.schildersvak.nl/nieuws/id6660-geen-naheffing-voor-schilders.html#sthash.DisqM3fL.dpuf

 

bron: www.schildersvak.nl