DOOR VAKLIEDEN... VOOR VAKLIEDEN...
DOOR VAKLIEDEN... VOOR VAKLIEDEN...
DOOR VAKLIEDEN... VOOR VAKLIEDEN...
DOOR VAKLIEDEN... VOOR VAKLIEDEN...

Veilig en gezond werken toer

Vanaf 12 september trekt voor het tweede jaar een bus volgeladen met arbovriendelijke gereedschappen langs bouwplaatsen overal in het land. Tijdens deze Veilig en Gezond Werken Toer van FNV Bouw kunnen werknemers op bouwplaatsen kennismaken met alle kanten van gezond en veilig werken.

 

De Veilig en Gezond Werken Toer zal de komende maanden als een estafette door het land reizen. In elke regio van het land worden zo’n tien bouwplaatsen bezocht. Vijftien leveranciers stellen voor deze Toer gereedschappen ter beschikking die minder belastend zijn voor het lichaam van de werknemer. Nieuw zijn onder meer de glaswagen, de tegeltiller en de dakbrander. De elektrische kruiwagen, vorig jaar een hit, zit er ook dit jaar weer bij. Allemaal gereedschappen die het werk lichter en dus gezonder maken.

 

Janneke Waage, beleidsmedewerker Veiligheid bijFNV Bouw: “Het centrale thema is dit jaar fysieke belasting. We willen mensen erop wijzen goed te tillen, te dragen, te duwen en te trekken. Ook hebben we dit jaar een quiz: ‘Helmpje, op helmpje af’. Daarbij wordt de kennis over veilig en gezond werken onder werknemers op een ludieke manier getest. De winnaar mag een speciaal geselecteerd arbovriendelijk hulpmiddel uitzoeken.”

 

Bron: http://www.schildersvak.nl/nieuws/