Bouwen op vetrouwen...
Bouwen op vetrouwen...
Bouwen op vetrouwen...

Loodgieters doen het goed in de crisis

 

AMSTERDAM – Het uurtarief van loodgieters blijft, ook in deze crisistijden, op peil. Schilders en stukadoors daarentegen zien hun uurprijs dalen. Dat zijn de conclusies van een onderzoek door Werkspot.nl.

 

Loodgieters lijken weinig last te hebben van de crisis. Een loodgieter verdient gemiddeld 38 euro per uur, terwijl een stukadoor in dezelfde regio gemiddeld 28 euro per uur vraagt. De oorzaken zijn een schaarste aan nieuwe loodgieters en de aard van de werkzaamheden: veel loodgieterswerk vereist ervaring, acuut handelen en specialistische, technische kennis.  Door deze factoren is in de gawalo (gas - water - lood) de prijsdruk kleiner dan in andere branches, zoals schilder of afbouw. Een loodgietersklus in Zeeland is per uur het duurst (34,80) en in Zuid-Holland het goedkoopst (30,47). 

 

De instroom van zzp’ers is in de schilder- en afbouwbranche als gevolg van de economische crisis groter dan voorheen Ook wordt schilderonderhoud vaker uitgesteld (bij loodgieterswerkzaamheden is dit vaak niet mogelijk) en wordt er minder verhuisd. Dit alles zorgt voor veel meer concurrentie op de markt.

 

Bron: schildernieuws.nu