Flextra uw partner in Engineering...
Flextra uw partner in Engineering...
Flextra uw partner in Engineering...

Superzuinige Eco-Runner 3 mikt op 1:3000

Ook dit jaar wordt de Shell Eco-marathon weer verreden. In deze race, waarvan de Europese finales zullen plaatsvinden in het Duitse Lausitz op 26 tot 28 mei, worden studenten uit heel Europa uitgedaagd om met hun eigen voertuig zo ver mogelijk rijden op één litertje euro loodvrij (of het energetisch equivalent daarvan in een andere brandstof). Het streven is om met de waterstof aangedreven Eco-Runner 3 het Nederlandse record te verbeteren door omgerekend 1 op 3000 kilometer te gaan rijden, wat méér dan 750 kilometer verder is dan het huidige record. En als de resultaten van de windtunneltest kloppen, kan er zelfs een gooi worden gedaan naar het wereldrecord!

Van Dijk 3DE, Vabo Composites en Nedcam ondersteunen het Eco-Runner Team Delft met de engineering en realisatie van een super aerodymische monocoque van carbon-composietmateriaal. Samen met de engineers van Van Dijk 3DE is de fabricagemethode bepaald en zijn de afzonderlijke onderdelen en mallen ge-engineered. De mallen zijn vervolgens bij Nedcam vervaardigd volgens de 'naadloze pasta' methode. De mallen zijn tenslotte naar Vabo Composites overgebracht waar de schaaldelen zijn gelamineerd met een koolstofvezel-versterkte epoxy. Vabo Composites droeg ook zorg voor de assemblage, coating en bestickering.

VABO Composites is een bedrijf wat zich bezig houd met het ontwikkelen en bouwen van composiet producten van engineering tot en met realisatie.

- Engineering - mallenbouw – productie – one-off producten –
 Bron: vabocomposites.nl