Virtueel bouwen in Minecraf

 

  

Een paar jaar geleden was het computerspel Second Life het gesprek van de dag. Gebruikers konden rondlopen in een 3D-wereld met een alter ego in de vorm van een avatar...


Ze konden een virtueel huis hebben, kleren kopen voor hun avatar, met andere avatars praten en zelfs met hun avatar achter een virtuele pc zitten en een computerspel spelen. Eenzelfde droste-effect biedt de game Minecraft.

Het hoofddoel van Minecraft is bouwen, wat veel verbazingwekkende constructies oplevert.

Het spel kent verschillende modi, bijvoorbeeld een waarin de bouwsels dienen om de speler te beschermen tegen aanvallen van monsters. Maar er is ook een modus waarin ongestoord kan worden gebouwd: bouwen om het bouwen zelf.

Zo zijn er in Minecraft kastelen en complete steden te vinden. Dat kunnen fantasieproducten zijn, maar ook kopieën van bestaande bouwwerken. Onder meer het Colosseum, de Notre Dame, de Rijksdag, de Taj Mahal en het Empire State Building zijn allemaal in Minecraft nagemaakt – en ook de Titanic en Starship Enterprise, al valt erover te discussiëren of die bestaan.

Het is mogelijk om met een virtuele camera rondom en door een creatie te vliegen en zo een video-opname te maken, die vervolgens op YouTube kan worden geplaatst – wat dan ook veelvuldig gebeurt.

 

Bron: www.deingenieur.nl