Pensioen BPF niet verhoogd

Waar nogal wat pensioenfondsen moeten korten, hoeft dat niet voor het pensioenfonds van de schilders. Dat laat FNV Bouw op haar website weten. Werden de lonen in de bedrijfstak schilders per januari 2013 met 1 procent verhoogd, het pensioen groeit met deze salarisontwikkeling niet mee.

 

 

Een en ander komt door de hoogte van de dekkingsgraad vanBPF Schilders per eind september 2012. De dekkingsgraad was toen 109,3 procent. Dat is relatief hoog te noemen vergeleken met veel andere pensioenfondsen, maar net niet voldoende om het pensioen te verhogen. In het pensioenreglement is namelijk afgesproken dat er een toeslag wordt gegeven als de dekkingsgraad hoger is dan 110 procent. Inmidels is de dekkingsgraad tot boven de 110 procent gestagen, maar dit zal toch niet leiden tot verhoging van de penioenen. 

 

De basispremie voor de pensioenregeling blijft gelijk. Voor cao-werknemers bedraagt de premie 29,5 procent en voor overige werknemers is deze 25,2 procent.

 

De premie voor de overgangsregeling gaat wel iets omhoog. Namelijk met 0,10 procent. Voor cao-werknemers wordt deze premie 10,4 procent en voor overige werknemers 8,9 procent.

Voor beide premies geldt dat de werknemer en de werkgever ieder de helft betalen.

 

Bron: www.schildersvak.nl