Mini-symposium over schildersvak

Het samenwerkingsverband Schildersopleiding Regio Peelland (SOR) in Mierlo organiseert op donderdagavond 27 juni een mini-symposium over heden en toekomst van de schildersbranche. Enkele prominente sprekers uit de sector zullen hierover aan het woord komen, waaronder voorzitter Ruud Maas van OnderhoudNL.

 

"De huidige economische situatie in ons land stemt ons niet erg hoopvol. In ons werkgebied, High Tech Zuid-Oost Brabant' en Noord-Limburg, begint het voor onze branche stees nijpender te worden'', aldus voorzitter Henny van Gemert van SOR Peelland. "Op dit moment telt het UWV in deze regio meer dan 300 werkzoekende schilders."

 

"Voor ons, als SOR Peelland, aanleiding om een mini-symposium te organiseren. Dit, om zodoende onze ongerustheid te kunnen delen, om elkaar moed in te praten en elkaar lichtpunten te laten zien",  zegt Van Hemert. "Een objectieve bijeenkomst dus zonder kleur of richting, bedoeld voor de hele branche."

 

SOR Peelland in Mierlo is in 2011 opgericht door regionale schildersbedrijven. Doel van deze oprichting is het mogelijk maken van opleiden van jongeren in de bedrijfstak in de regio Peelland. Door middel van een goed netwerk houdt men zich bezig met de werving en selectie van leerlingen en het opleiden van deze leerlingen in combinatie met een intensieve begeleiding. Via een sterk op de praktijk gerichte opleiding wordt aan de leerlingen een werkgarantie geboden voor de duur van de opleiding (veelal 2 jaar).

 

Bron: www.schildersvak.nl