De grootste specialist in vakschilders!
De grootste specialist in vakschilders!
De grootste specialist in vakschilders!

In 2012 minder schilders in dienst

Met een sterke daling in december is de gemiddele 'bezettingsgraad' van schildersbedrijven in het afgelopen jaar met 5 procent afgenomen. Dat concludeert salaraisadministrateur CBBS op basis van eigen cijfers. De daling in december was 8 procent, een triest record.

 

 

Het CBBS is de grootste salarisadministrateur van de schildersbranche. Het heeft dus een goed beeld van deloonontwikkeling en tal van andere zaken die met verloning samenhangen.

Zo is enige jaren geleden het op dat moment verloonde aantal werknemers op 100 gesteld: een ijkpunt voor de bezettingsgraad. Sindsdien wordt dit getal gevolgd. Uit de laatste gegevens blijkt dat in december de bezettingsgraad gekrompen is van 76 naar 68, een daling van ongeveer 8 procent in een maand tijd. Een zo sterke afname van het aantal schilders dat via de loonadministratie verloond wordt is niet eerder waargenomen.

Over heel 2012 genomen bedraagt de bezettignsgraad 72. Daarmee is de branche, vergeleken met vorig jaar, met 5 procent gedaald.

 

Brussel

De foto is genomen tijdens een demonstratie, gisteren, in Brussel van vakbondsleden tegen de toename van de oneerlijke arbeidsconcurrentie door de instroom van Oost-Europese werknemers. Centraal op de foto staat henny Plat, regiobestuurder van FNVBouw.

 

Bron: www.schildersvak.nl