De grootste specialist in vakschilders!
De grootste specialist in vakschilders!
De grootste specialist in vakschilders!

Kleurgebruik werkomgeving beïnvloedt prestaties

Eigenlijk wisten we het al, kleurgebruik in de werkomgeving is mede bepalend voor de beleving van het werk en kan positief bijdragen aan prestaties van medewerkers. Maar dit blijkt nu ook uit semi-wetenschappelijk onderzoek van Sigma dat is gebundeld in het nieuwe kleuradviesboek Werken & Functioneren.

 

Sigma Coatings introduceerde onlangs haar Colours of Life-filosofie waarin mens en beleving centraal staan. Colours of Life geeft inzicht in de biologische en psychologische effecten van kleur en kan, mits op de juiste manier toegepast, het leven en functioneren van mensen sterk verbeteren. Het kleuradviesboek ‘Werken & Functioneren’ brengt Sigma nu uit als onderdeel van de Colours of Life filosofie. Het is te bestelen via info@sigma.nl.

 

Acht kleurgroepen

Dit kleuradviesboek brengt de verschillende functies van ruimten in een werkomgeving in kaart. Voor elke functie wordt vervolgens de vraag gesteld welke beleving hij moet oproepen bij de medewerkers, klanten en andere bezoekers. Op basis daarvan zijn kleurplannen ontwikkeld, inspirerende kleurencombinaties die zijn gebaseerd op de acht kleurgroepen van Sigma. Alle combinaties zijn met zorg samengesteld door de kleurexperts van Sigma op basis van jarenlange ervaring en professionele kleurkennis.

 

Praktijkvoorbeelden

De kleurencombinaties in het kleuradviesboek zijn te gebruiken als uitgangspunt bij het samenstellen van kleurenpaletten in bestaande en nieuwe ruimten. Ze houden rekening met het totaalplan, de uitstraling van het kantoor en de al in een ruimte aanwezige kleuren. Zo is het uitgangspunt voor de vergaderruimte rust en balans, de presentatieruimte heeft een uitnodigend en stimulerend karakter en de receptie is vriendelijk en kent een duidelijke routing. De voorbeelden in het boek zijn praktijkgericht en komen uit zowel renovatie- als nieuwbouwprojecten.

 

Bron: www.schildersvak.nl