De grootste specialist in vakschilders!
De grootste specialist in vakschilders!
De grootste specialist in vakschilders!

SCHILDERBEURT VOOR HOLLYWOOD-LETTERS

De Hollywood Sign, de overbekende letters in de heuvels buiten Los Angeles, hebben een schilderbeurt ondergaan. Daarvoor was bijna 1.365 liter witte verf nodig. Voor de toeristische trekpleister, die volgend jaar zijn 90ste verjaardag viert, was het de eerste renovatie in 35 jaar tijd, meldt het AD.

 

De negen letters kregen de afgelopen twee maanden een grondige make-over. Ze werden eerst grondig geschuurd en kregen vervolgens een laag verf die de zon weerkaatst, meldt het Algemeen Dagblad (AD).

 

De 15 meter hoge letters op de flanken van Mount Lee, boven de celebritywijk Hollywood in het noorden van Los Angeles, werden in 1923 opgericht. Ze moesten het vastgoedproject Hollywoodland  promoten. De laatste vier letters werden in de jaren veertig weggehaald. De overgebleven letters raakten in verval, tot een aantal donateurs in de jaren zeventig elk een letter adopteerden om ze te renoveren.

De trekpleister werd een paar jaar geleden opnieuw in zijn voortbestaan bedreigd toen projectontwikkelaars, eigenaar van de grond rondom de letters, hun land van de hand dreigden te doen. Maar onder meer Playboy-baas Hugh Hefner, toenmalig gouverneur van Californië Arnold Schwarzenegger en Hollywood-sterren als Steven Spielberg en Tom Hanks zorgden voor een oplossing in 2010.

Het Hollywood-baken kreeg ook al enig drama te verwerken. In 1932 pleegde de Britse actrice Peg Entwistle zelfmoord door van de letter H te springen. Tegenwoordig is de toegang tot de letters verboden.

Bron: Algemeen Dagblad