De grootste specialist in vakschilders!
De grootste specialist in vakschilders!
De grootste specialist in vakschilders!

Wagner lanceert XVLP-spuittechnologie

Wagner introduceert in april een nieuwe spuittechnologie met de naam XVLP. Verffabrikanten Sikkens en Brillux zijn er al klaar voor.

Voor de professional die kleinere tot middelgrote oppervlakken te lijf wil gaan, brengt Wagner nu de XVLP-spuittechniekop de markt. De letters staan voor eXtra Volume Low Pressure. De speciaal ontwikkelde turbine produceert maar liefst 60 procent meer luchtvolume ten opzichte van HVLP.

 

FinishControl 5000

De XVLP-technologie wordt door Wagner als eerste toegepast in het lagedruk spuitysteem met de naam FinishControl (FC) 5000, een modulair systeem met verschillende opzetstukken. Voor de professionele schilder die ook mechanisch wil gaan appliceren, maar waarvoor airless en aircoat systemen zowel qua capaciteit als prijs net een maatje te groot zijn.

 

Sikkens

 

In Nederland zal importeur WSB Finishing Equipment in Utrecht, samen met verffabrikant Sikkens, het volledige XVLP 5000-systeem introduceren. Dat wil zeggen dat de FC 5000 via de Sikkens Service Centersis te verkrijgen met drie verschillende spuitpistoolopzetstukken, de zogenoemde FrontEnds, voor uiteenlopende toepassingen: de FineSpray voor laag-visceuze en dunvloeibare materialen, zoals vernissen, de StandardSpray voor watergedragen en oplosmiddelhoudende lakken en WallSpray voor dispersies en latexverven. De komende periode worden er door WSB en Sikkens tal van demonstraties georganiseerd.

 

Brillux

 

Brillux heeft voor de FC 5000 een speciale watergedragen zijdematte lak ontwikkeld: de Hydro-PU-XSpray. De voor deze spuittechnologie geoptimaliseerde grondlak is de Hydro-PU-XPray Filler 2220. Bijzonder is dat deze verf, direct in de juiste kleur, wordt geleverd in kunststof containers van één liter die rechtstreeks onder het spuitpistool kunnen worden geschroefd. (op de site lakrevolutie.nl is een filmpje te zien waarop dit duidelijk wordt gedemonstreerd). Brillux opereert rechtstreeks op de Nederlandse markt. De speciale containers met Hydro-PU-XSpray lakken en de FC 5000 zijn verkrijgbaar bij alle vier vestigingen van Brillux.

 

Bron: schildersvak.nl