De grootste specialist in vakschilders!
De grootste specialist in vakschilders!
De grootste specialist in vakschilders!

'Schildersbedrijven: haal leerlingen terug!'

'Bedrijven in de schildersbranche, haal alsjeblieft je leerlingen snel terug vanuit de samenwerkingsverbanden.' Dit zegt Henny Plat, regiobestuurder Zuidwest bij FNV Afbouw & Onderhoud. Als gevolg van de crisis worden leerling-schilders door bedrijven naar huis gestuurd. Ze komen dan terecht in de werkplaatsen van de samenwerkingsverbanden.

 

Als gevolg van de crisis worden niet alleen flex- en uitzendkrachten, maar ook leerling-schilders door bedrijven naar huis gestuurd. De leerling-schilders komen daardoor terecht in de werkplaatsen van de samenwerkingsverbanden die vervolgens in de financiële problemen komen. Ze moeten de leerlingen betalen, maar ontvangen geen bijdrage meer vanuit de leerbedrijven. Bovendien moeten ze nu zelf de leerlingen opleiden, waardoor ze meer leermeesters in dienst moeten nemen en dus hogere kosten hebben.

 

Onder druk

'De schildersopleidingen in ons hele land staan zwaar onder druk. Samenwerkingsverbanden dreigen in de problemen te komen. In de toekomst zijn de leerlingen van nu weer hard nodig. De beste manier om continuïteit van opleidingen te garanderen, is om nú weer leerlingen aan te nemen. Ik doe een beroep op de leerbedrijven om weer werk te maken van opleiden. Alleen zo gaan we gezond de nabije toekomst in', zegt Henny Plat.

 

Bron: schildersvak.nl