Ga terug
Het verhaal van Frits - Flextra

Het verhaal van Frits

Onderhoudsschilder

“Ik vind het prettig om een vrij gevoel te hebben, telkens werken op een andere plek. Je hoeft mij niet tussen vier muren achter een bureau te zetten hoor!”


Mag ik je voorstellen aan Frits Schenderling, inmiddels zit hij al zo´n 38 jaar in het schildersvak. Begonnen bij van der Heijden, waar al snel bleek dat Frits te precies is voor de nieuwbouw en werd geadviseerd om zich te gaan specialiseren in onderhoud. Zo gezegd zo gedaan, bij een kleiner bedrijf is Frits vervolgens verder gegaan waar hij veel vakkennis heeft opgedaan. Na een aantal jaar besloot Frits een kijkje te gaan nemen in een andere keuken. Zodoende kwam hij bij Breijer terecht, minder nauwkeurig werk en meer productie werk. Na 12 jaar ging Frits verder bij Winters. Toen sloeg helaas de crisis toe, welke veel impact had in de schildersbranche. Veel schilders zijn daarna verder gegaan als flexwerker, ook Frits. Zodoende kwam Frits bij Flextra terecht. Tijd om Frits de hemd van het lijf te vragen wat hij van Flextra vindt!

Wat maakt het zo leuk dat je dit werk al jaren doet?
Ik vind het prettig om een vrij gevoel te hebben in mijn werk, dat gevoel krijg ik doordat ik telkens op een andere plek aan het werk ben. Je hoeft mij niet tussen vier muren achter een bureau te zetten hoor! Die afwisseling in het schilderwerk vind ik leuk. Je hebt uiteraard veel verschillende soorten schilderwerk, ik ben zelf echt een onderhoudsschilder. Dan heb ik het idee dat ik echt met een vak bezig ben.

Je zit nu al 4 jaar bij Flextra, je geeft Flextra een 8 als cijfer. Waarom vind je Flextra zo goed?
Zoals ik ook in het filmpje zei, ze hebben echt aandacht voor je als je ergens mee zit. Je bent geen nummer voor ze. Ik ben zelf erg punctueel en wil mijn zaakjes goed op orde hebben, ik wil niet mijn geld op moeten halen in een of ander café. Bij Flextra is dat allemaal top geregeld, ik krijg altijd op tijd mijn geld en alles is netjes geregeld. Ze zijn een professioneel bedrijf en daar kan ik op bouwen.

Hoe vind je het contact met Flextra?
Goed, je kan altijd even binnen lopen en een praatje maken. Als er iets is dan kan je altijd even bellen. Het zijn echt goede mensen en ik vind het contact prettig. Ik loop zelf elke week even binnen en maak een praatje, even bijpraten.

Waarom besloot je je gezicht te koppelen aan Flextra voor de website en de campagne?
Omdat ik een goed gevoel heb bij Flextra. Een aantal jaar geleden heb ik er nog over nagedacht om als ZZP´er verder te gaan, maar ik vind het toch wel lekker als het allemaal goed geregeld is. Ik wil gewoon lekker aan het werk zijn, ik ben wel echt een werkpaard. Geen toestanden, lekker werken.

Flextra geeft aan dat ze echt waardering hebben voor de vakman, waaraan merk jij dat?
Dat merk ik aan het wederzijdse respect, echt de vaktaal. In korte tijd hebben ze een imperium opgebouwd en dat is knap.