Kennisbank Schilder

Additief

Stoffen die aan verf worden toegevoegd om de eigenschappen zoals vloei, droogtijd, duurzaamheid, en glans te verbeteren. Ze worden zorgvuldig geselecteerd op basis van de vereiste prestatiecriteria van de verf en kunnen de applicatie-eigenschappen aanzienlijk veranderen.

Lees meer

Afbranden

Een methode om oude verflagen te verwijderen door ze te verhitten met een brander, waardoor de verf afbladdert of blaasvorming krijgt en gemakkelijker te schrapen is.

Lees meer

Afdekfolie

Afdekfolie: Lichtgewicht, vaak doorschijnend plastic materiaal dat wordt gebruikt om oppervlakken zoals meubels, vloeren en voorwerpen af te dekken om ze te beschermen tegen verfspatten en andere schildergerelateerde schade.

Lees meer

Afkrabben

Het handmatige proces van het verwijderen van losse of afbladderende verf, vaak met behulp van een plamuurmes of schraper, als voorbereiding op het aanbrengen van nieuwe verflagen.

Lees meer

Afplakken

Het gebruik van tape om gebieden af te dekken die niet geschilderd moeten worden, zoals sierlijsten, glas en deurbeslag, om strakke, professioneel uitziende lijnen te creëren en om per ongeluk schilderen over deze gebieden te voorkomen.

Lees meer

Afwasbare verf

Verftype dat ontworpen is om bestand te zijn tegen reiniging en schrobben, vaak gebruikt in keukens, badkamers en kinderkamers waar muren regelmatig moeten worden schoongemaakt.

Lees meer

Alkydverf

Een type verf dat wordt geproduceerd op basis van olie en dat bekend staat om zijn sterkte en duurzaamheid. Het droogt langzamer dan acrylverf, waardoor het ideaal is voor gebruik waar een hardere, meer beschermende laag vereist is.

Lees meer

Beits

Een oplossing die gebruikt wordt om hout te kleuren en te beschermen, waarbij de natuurlijke textuur en nerf van het hout zichtbaar blijven. Het biedt ook bescherming tegen de elementen en kan gebruikt worden om een verscheidenheid aan afwerkingen te bereiken, van mat tot hoogglans.

Lees meer

Betonverf

Een gespecialiseerde verf die is ontworpen om aan beton te hechten en een duurzame afwerking te bieden. Deze verven zijn vaak bestand tegen slijtage, chemicaliën en weersinvloeden en kunnen worden gebruikt op vloeren en muren van beton.

Lees meer

Besnijden

Dit is een techniek waarbij de schilder nauwkeurig de randen en hoeken schildert zonder gebruik te maken van afplaktape. Het vereist een vaste hand en precisie met een kwast om strakke lijnen te creëren, wat vooral belangrijk is bij gedetailleerd werk zoals het schilderen van kozijnen of langs plafondlijsten.

Lees meer
LinkedIn Facebook Instagram TikTok