Urineren op de steiger

 

DEN HAAG – Helemaal van de steiger af naar beneden om te plassen. Het heen en weer lopen verhoogd niet alleen het risico op struikelen en vallen, maar kost ook veel tijd. Een urinoir op hoogte biedt uitkomst.

 

Timmerman John van der Putten bedacht de Pipiwall, een vlakke plaat van kunststof of aluminium met zijwandjes vwaarin een urinoir is gemonteerd. Het geheel wordt aan de rand van de steiger vastgezet aan twee buizen, de bolling van het urinoir komt buiten de steiger te hangen. De gebruiker staat op de steiger, binnen de leuningen. Via een flexibele verbinding komt de urine vanuit het urinoir in een standpijp, die op de begane grond uitmondt in een opvangbak.

 

Gesloten is de Pipiwall ongeveer 2,5 centimeter dik, zodat het geen obstakel vormt op de steiger. Het prototype is getest en zeer goed bevallen, na een week vroeg men nog zes exemplaren aan. Wel is gebleken dat nog gewerkt moet worden aan een voorziening tegen nadruppelen. De uitvinder en zijn broer praten binnenkort met Dixi over het in ontwikkeling nemen van de Pipiwall.

 

Bron: Cobouw