Flextra werkt... duurzaam in techniek
Flextra werkt... duurzaam in techniek

Uitzendbureau de beste kans voor vrouwelijke technici

 

Mannelijke technici moeten het van hun netwerk hebben, terwijl hun vrouwelijke collega's het snelst via een uitzendbureau een baan vinden.

 

 

Dit blijkt uit het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO)van onderzoeks- en adviesbureau Intelligence Group. 12 Procent van de vrouwelijke technici die in de afgelopen 12 maanden een nieuwe baan hebben gevonden, deed dat via een uitzendbureau. Van de mannelijke baanwisselaars vond 26 procent de nieuwe baan via vrienden of kennissen. Bij vrouwen ligt dat percentage met 19 procent aanzienlijk lager. Intelligence Group concludeert dat er kansen zijn voor uitzendbureaus die zich op vrouwelijke technici richten, en die willen inspelen op de behoefte aan technici op de arbeidsmarkt.

 

Vrouwen kiezen voor Intermediair.nl

 

Overeenkoms tussen mannen en vrouwen is dat beide groepen vooral gebruik maken van vacaturesites. Beiden gebruiken hierbij vaak Monsterboard.nl. Vrouwelijke technici maken daarnaast veel gebruik van Intermediair.nl (14 procent) terwijl mannen eerder kiezen voorNationalevacaturebank.nl.

 

Onderzoek elk kwartaal

 

Het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) is een continu onderzoek dat sinds 2003 per kwartaal wordt afgenomen door Intelligence Group. Bovengenoemde cijfers zijn afkomstig uit het Arbeidsmarkt Gedragsonderzoek van 2011- 2012, dat beschikking heeft over 30.581 respondenten. Voor dit onderzoek zijn er in totaal 103 vrouwelijke en 427 mannelijke technici onderzocht binnen het AGO.

 

Bron: Intelligence Group