Zonne-energie vakbeurs

Op 17 en 18 april 2013 vindt de eerste zonne-energie vakbeurs van Nederland plaats in Expo Haarlemmermeer. Een vakbeurs waar leveranciers, producenten en installateurs elkaar ontmoeten om nieuwe kansen te benutten in een jonge, maar snel groeiende markt.

 

De toepassing van zonne-energie installaties, vooral van pv-systemen neemt snel toe en zal naar verwachting ook de komende jaren verder doorgroeien. Door deze toenemende vraag staat de gehele installatiebranche voor de uitdaging zich (verder) te verdiepen in deze nieuwe en uitdagende markt.

 

Bezoekersprofiel
De bezoekers van Solar Solutions zijn installateurs uit de W en E installatiebranche, dakspecialisten en bouwbedrijven. Op Solar Solutions vindt de installateur op één plek een totaaloverzicht van producten en diensten, van technische  innovaties en ontwikkelingen, en van professionele opleidingen en bijscholing. De beurs is volgens de organisatoren ook interessant voor beslissers uit de overheid, semi-overheid, woningbouwcorporaties, verenigingen van eigenaren (vve’s) en overige gebouwbeheerders benaderd.

 

Expositieprogramma
Solar Solutions is een verkoopplatform voor leveranciers, importeurs en fabrikanten van zonnestroompanelen, omvormers, bekabeling, zonnecollectoren, zonneboilers, monitorsystemen, montagesystemen, meetapparatuur, gereedschappen en alle andere aan zonne-energie gerelateerde producten en diensten.

 

Workshops
Tijdens de vakbeurs wordt voor de bezoekers tevens een uitgebreid programma georganiseerd van technische workshops waarin niet alleen aandacht wordt besteed aan nieuwe producten, montageaspecten, technische innovaties, valbeveiliging, opbrengstberekeningsmodellen, maar ook aan marketing & sales. Naast de workshops is ook aandacht voor training en certificering tot erkend zonne-energie installateur of installatiebedrijf.

 

Locatie
Als locatie is gekozen voor het goed bereikbare en centraal in West-Nederland gelegen beursgebouw Expo Haarlemmermeer. Het gebouw voldoet aan alle  logistieke eisen en heeft als meerwaarde dat het als één van de eerste gebouwen is uitgerust met een volledig geïntegreerd solar dak.

 

Partners en raad van advies
Solar Solutions biedt u een professionele vakbeurs, georganiseerd door een professionele organisatie met veel ervaring. Solar Solutions werkt samen met de brancheverenigingen UNETO-VNI en Holland Solar. Mediapartner is Solar Magazine.

 

Bron: www.duurzaamgebouwd.nl