Ga terug

Hoe gaat Flextra met verzuim om?

Flextra heeft een fulltime verzuimcoach in dienst, die je vanaf de eerste dag verzuim direct begeleidt naar een spoedig herstel. Deze verzuimcoach houdt zeer regelmatig contact met je en verwijst je indien mogelijk direct door naar één van onze met zorg uitgekozen professionele therapeuten. Je wordt volledig ontlast, Flextra maakt voor jou een snelle afspraak en betaalt ook nog eens de kosten.

Lang thuis zitten bij ziekte gebeurt alleen bij ernstige gevallen. In bijna alle gevallen zal er volgens de Wet Poortwachter direct vervangend werk worden geregeld rekening houdend met wat je wel mag en kunt doen. Indien, maar enigszins mogelijk, vindt er uiterlijk aan het begin van de tweede week van je ziekteperiode een persoonlijk gesprek plaats met de verzuimcoach die samen met jou naar alle mogelijkheden kijkt. Uit alle onderzoeken blijkt dat actief deel blijven nemen aan (vervangend)werk, een snel herstel oplevert. Het is in het belang van jezelf, van de opdrachtgever en van Flextra dat je weer zo snel mogelijk verantwoord je werk kunt doen en wij bieden je hier alle mogelijkheden en begeleiding voor.

Vaklieden die ongeoorloofd betaald thuisblijven of regelmatig voor kleine onbenullige zaken thuis willen blijven zijn bij Flextra niet aan het juiste adres. We hebben een heel laag ziekteverzuim en we doen er alles aan om dit zo te houden, maar verwachten dan ook de volledige medewerking van onze vaklieden. Flextra is eigenrisicodrager voor de ziektewet en betaalt het ziekengeld en kort verzuim in eigen beheer volgens de NBBU-cao, dus geen lange wachttijden zoals bij het UWV. Iedereen krijgt bij aanvang van het werk een verzuimprotocol mee met alle spelregels.